+ سلام به همگی روز بخیر??????
+ سلام دوست عزیز متن های شما خوب است ودرباره رئوستاهم بگذارید.
+ سلام شعب جان خوبید
لیزر چیست و چگونه کار می کند؟
چه تفاوتی میان نور معمولی و لیزر وجود دارد و لیزر مخفف چیست؟
لیزر مخفف یک عبارت است که ابتدای هر یک از واژه هایش کلمه لیزر را می سازد. نام کامل لیزر:" تقویت نور ناشی از گسیل القایی" است. اما این مفهوم اندکی عجیب و نا آشنا به نظر می رسد، بگذارید وارد مبحث خود لیزر شویم.
تقریباً همه می دانند که پلیس برای اندازه گیری سرعت اتومبیل ها از لیزر استفاده می کند. حداقل آن دسته از رانندگانی که از سرعت مجاز تجاوز می کنند به این موضوع واقفند. اما چند نفر هستند که بدانند شما در طول یک روز عادی چندین بار از لیزر استفاده می کنید؟ لیزر در cd player ها و پرینترهای لیزری و بسیاری چیزهای دیگر یافت می شود. اغلب لیزر را در فیلم های اکشن دیده اید. آن جا که قهرمان داستان هنگام حل مشکلات خطرناک باید از پرتوهای لیزری فرار کند. قدرت لیزر هم شگفت انگیز است و هم ترسناک.
.
لحیم کاری حرفه یی:
وسایل مورد نیاز در لحیم کاری:
1-هویه.
2-پایه هویه.
3-سیم لحیم_مرغوب.
4-روغن لحیم.
5-وسایل تمیز کننده نوک هویه
6-وسایل تمیز کننده برد
در مرحله بعد باید قطعه مورد نظر را در جای خود قرار داده و از طرفی سیم لحیم را روی برد قرار دهیم و از سوی دیگر هویه را تا لحیم کاری صورت پذیرد.(توجه به هیچ عنوان سیم لحیم را به صورت جدا ذوب و روی برد قرار ندهید.)
چند ثانیه اجازه دهید تا گرمای هویه خوب سیم لحیم را ذوب کند، سپس ابتدا سیم لحیم بعد هویه را از محل قرار گیری قطعه دور نمایید.
اگر لحیم شما خوب بر روی برد نمی نشیند، یا کدر است ، شاید بر اثر کمبود مایع فلکس یا روغن لحیم داخل سیم لحیم باشد.
یک مقدار نوک هویه را داخل روغن لحیم فرو ببرید سپس لحیم کاری را ادامه دهید.
(حرف های کلیشه ای اصول لحیم کاری آموزش داده شده در وب سایت ها را دور بریزید ، هر جا لازم است از روغن لحیم به اندازه استفاده کنید ، و حتی مجاز هستید برای پاک کردن نوک هویه هم از روغن استفاده کنید. نگران نباشید در آخر کار می توانید برد خود را شستشو دهید.)
هدف از ارائه این مقاله آموزش کاربردی و ارزان قیمت برای دوست داران الکترونیک می باشد.
گرچه وسایل مختلف بسیار زیادی در بازار برای تمیز کاری نوک هویه یافت میشود ، ولی تجربه ثابت کرده که میزان گرانی این وسایل دلیل بر کاربردی بودن آنها نیست . من به شخصه حتی اسفنج لحیم کاری را وسیله مناسبی برای پاک کردن نوک هویه نمیدانم، چون این اسفنج ها قبل از استفاده باید نمدار شوند ،و همین عامل باعث میشود در زمان پاک کردن، نوک هویه دچار شوک حرارتی شود. تکرار این عمل باعث شکستگی و خرابی در نوک هویه میشود.
شاید باوراش سخت باشد ولی بهترین وسیله برای تمیز کردن نوک هویه دستمال کاغذی خشک می باشد.(دستمال را زیاد روی نوک قرار ندهید تا بسوزد.)
نوک هویه را در روغن لحیم فرو ببرید و سپس با دستمال کاغذی آن را تمیز کنید.
نتیجه فوق العاده است.
بعد از لحیم کاری مقداری روغن روی برد باقی می ماند که باید تمیز شود.
برای پاک کردن روغن روی برد روشهای وختلفی وجود دارد.
1-شما می توانید این کار را با دستگاههای آلتراسونیک کلینر انجام دهید.
(برای افراد مبتدی توصیه نمی شود.به دلیل هزینه بسیار بالا و این که برد حتما باید در داخل آن قرار گیرد ، و در تعمیراتی که برد از دستگاه جدا نمی شود کاربرد ندارد).
2-استفاده از اسپره های شستشو دهنده برد که عملکرد تقریبا مناسبی دارد.
3-استفاده از تینر فوری برای شستشوی برد.
ما به شما پیشنهاد میکنیم یا اسپری تمیزکننده برد تهیه کنید .(نوع ایرانی آن اسپره ای ناهید خشک نام دارد.)
یا یک عدد تینر فوری 10000 تهیه کرده و برد را با آن شستشو دهید.(با صرفه ترین پاک کننده)
دو حالت وجود دارد که ما با آن مواجه می شویم.
1-یک برد را تعمیر کردیم و قسمت کوچکی از آن نیاز به تمیز کاری دارد.
دراین حالت یک عدد مسواک را به تینر آغشته نمایید و یا اگر از اسپره تمیز کننده استفاده میکنید کمی از آن را بر روی محل مورد نظر اسپره کنید.سپس آن قسمت را با
مسواک خوب تمیز کنید.(توجه داشته باشید بعضی از مسواکهای بی کیفیت که معمولا از پلاستیک شفاف ساخته میشود ،در تماس با تینر آب میشوند.)
در حالتی که تینر یا مایع اسپره هنوز روی برد است آن را با یک دستمال کاغذی خشک کنید.
توجه داشته باشید که تینر و یا مایع اسپره فقط روغن را در خود حل می کند، واگر آن را خشک نکنید و بگذارید خودش خشک شود روغن روی برد باقی می ماند.
2-یک برد مونتاژ شده و تمامی قسمتهای آن آغشته به روغن لحیم است.
دراین حالت توصیه می شود . کل برد را در داخل یک سطل پلاستیکی قرار داده و داخل آن تینر بریزید،به صورتی که کل برد در داخل آن غرق شود.
سپس با مسواک اقدام به شستن برد نمایید.
برد را از سطل بیرون آورید و روی آن کمی تینر تمیز بریزید، تا تینر های که آغشته به روغن است را از روی برد پاک شود.
در این حالت نیاز نیست برد را با دستمال خشک کنید.
شما میتوانید یا آن را با دستگاه های دمنده باد خشک کنید، یا بگذارید خودش خشک شود.
برد شما آماده بهره برداری است.
هویه وسیلهای است که برای ذوب لحیم و اتصال قطعات به یکدگیر به کار میرود. هویهها را میتوان به دو دسته? اصلی تقسیم کرد، هویههای چکشی (غیرالکتریکی) و هویههای الکتریکی. با توجه به نقطه? اتصال و اندازه? آن باید هویه مناسب که بتواند دمای لازم را ایجاد کند انتخاب نمود.
هویه چکشی معمولاً با استفاده از چراغ پریموس یا چراغ کورهای داغ میشود و برای اتصالات سنگین به کار میرود. این نوع هویه دارای سه قسمت است اصلی است:
برای پاک کردن سر هویه از سوهان یا برس استفاده میشود.
هویههای الکتریکی به دو دسته? اصلی تقسیم میشوند، هویههای قلمی و هویههای هفتتیری (تفنگی). نوک هویهها پس از مدتی کار کثیف میشود که باید با استفاده از اسفنج نسوز یاسیم ضرف شویی یا سمباده ی ریز تمیز شوند، البته امکان تعویض سر هویه نیز وجود دارد.
هویههای قلمی از یک سیمپیچ نیکل-کرم که دارای مقاومت زیادی است و به دور عنصر حرارتی پیچیده شده ساخته میشوند. این هویهها معمولاً توانی بین 20 تا 500 وات دارند و در برخی از انواع امکان تنظیم دما و توان وجود دارد.
کار با هویههای تفنگی راحتتر و سرعت بالا رفتن دما در آنها زیاد است، زیرا حرارت مستقیماً در نوک آنها تولید میشود. این هویهها از ترانسفور ماتور برای کاهش ولتاژ و افزایش جریان در ثانویه (نوک هویه) استفاده میکنند تا بر اثر عبور جریان زیاد از نوک هویه (که مقاومت زیادی دارد) گرمای لازم برای بالا بردن دما ایجاد شود. با توجه به اینکه ثانویه? این هویهها تقریباً اتصال کوتاه هستند، نباید آنها را به مدت طولانی روشن نگاه داشت زیرا موجب سوختنشان میشود
ترانزیستور یکی از پرکاربردترین قطعات در صنعت الکترونیک است که با اختراع آن در سال 1947 میلادی تحولی عظیم در صنعت الکترونیک به وقوع پیوست . ترانزیستور معمولی ، یک المان سه قطبی معمولی است که از سه عدد نیمه هادی نوع N و P تشکیل شده است . این نیمه هادی ها به دو شکل می توانند در کنار هم قرار گیرند .
الف ) دو نیمه هادی نوع N در دو طرف و یک نیمه هادی نوع P در وسط قرار می گیرند که در این حالت ترانزیستور را NPN می نامند . در شکل (1) نمایی از ساختمان این نوع ترانزیستور نمایش داده شده است .
دیودها از نیمه هادی های نوع N و P ساخته می شوند .
انواع دیود : دیودها انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم .
دیود معمولی : دیودهای معمولی سیلیسیمی در بایاس مستقیم و به ازای ولتاژهای کمتر از 0.5 ولت جریانی را از خود عبور نمی دهند . اگر ولتاژ بایاس بین 0.5 تا حدود 0.65 ولت شود ، جریان ضعیفی در دیود برقرار می شود و اگر ولتاژ بایاس بیشتر از این مقدار شود جریان دیود به طور ناگهانی افزایش می یابد . بنابراین ولتاژ آستانه هدایت دیود معمولی سیلیسیمی حدود 0.65 ولت می باشد . دیودهای معمولی ژرمانیومی دارای ولتاژ آستانه هدایت 0.2 ولت می باشند . این دیودها در بایاس مستقیم ، به ازای ولتاژ بایاس کمتر از 0.1 ولت جریانی را از خود عبور نمی دهند و اگر ولتاژ بایاس بین 0.1 تا 0.2 ولت شود ، جریان ضعیفی در دیود برقرار می شود و در صورتی که مقدار ولتاژ بایاس از 0.2 ولت بیشتر شود ، جریان دیود به طور ناگهانی افزایش می یابد . دیودهای معمولی دارای ولتاژ شکست معکوس بالایی هستند که مقدار ولتاژ شکست معکوس هر نوع دیود توسط کارخانه سازنده آن مشخص می شود . دیودهای معمولی ، از نظر شکل ظاهری انواع مختلفی دارند اما علامت اختصاری همه آنها یکسان است . در شکل (7) علامت اختصاری دیود معمولی نمایش داده شده است .